Aplikasi Teknologi Varian Parametrik kanggo Part Semi-trailer

2023-05-09

Bagean semi-trailer minangka bagean penting ing awak kendaraan, sing kudu nyukupi syarat kinerja saka akeh aspek lan tundhuk karo sawetara peraturan lan standar sing diakoni. Ing sasi, bagean semi-trailer Chinese ing aspek domestik, asring mung mbayar manungsa waé kanggo wangun geometris produk dhewe, toleransi dimensi, lack of konsep produk, mlaku kasunyatan, lingkungan Processing, status materi lan aspèk liyane saka wawasan Integrasi, asil ing sawetara kesalahan ing proses produksi nyoba lokalisasi.

Njupuk produk seri poros saka bagean semi-trailer perusahaan winates minangka conto, saiki, ing proses pembangunan kanthi cepet, perusahaan wis akeh pesenan ing pasar produk, pangguna beda duwe panjaluk beda kanggo produk, lan macem-macem model. lan specifications, supaya riset produk lan kemampuan pangembangan ora bisa tetep munggah. Ing pangembangan produk, amarga lack of aplikasi saka liya technical majeng, karya desain drawing abot, pegawe bola-bali, riset dawa lan siklus pembangunan, desain utamané gumantung ing pengalaman saka perancang, lack of analisis ilmiah, pitungan lan Optimization, desain. kesalahan asring mimpin kanggo modifikasi gambar ing proses Manufaktur, asil ing losses rasah kayata produk sampah lan rework.

Tingkat riset lan pangembangan ing lapangan iki dibandhingake karo negara maju, kudu nindakake riset ilmiah lan pangembangan teknis ing desain lan nggawe bagean utama semi-trailer (kayata lengen klambi, dhukungan, suspensi, jog traksi lan pin traksi, etc.), nambah tingkat technical kita ing desain lan Pabrik bagean semi-trailer.

Saiki, cara desain seri poros perusahaan isih tetep ing pitungan manual, supaya akurasi lan efisiensi desain wis suda banget. Desain poros minangka industri sing paling akeh pengalaman, lan pengalaman lan kawruh sing dikumpulake dening para perancang ing karya jangka panjang nduweni peran penting ing proses desain poros. Senajan teknologi CAX Applied liyane lan liyane wiyar, teknologi CAX isih biasane ing tingkat komputer-dibantu ing saiki, lan iku angel kanggo upgrade teknologi CAX kanggo pangembangan produk kanggo tingkat desain cerdas. Lompatan iki bisa diwujudake liwat intelijen buatan lan kawruh teknik. Mbangun desain otomatis (Knowledge Based Engineering) sistem kanggo entuk. Ing makalah iki, liwat pangembangan piranti lunak desain poros sing dibantu komputer, teknologi desain variasi parameter digabungake menyang proses pemodelan desain otomatis, lan kerangka sistem perakitan otomatis digawe adhedhasar model kasebut. Adhedhasar andharan lan analisis kerangka kasebut, prototipe sistem ditampilake lan proses implementasine.

1. Prinsip dhasar desain varian parametrik

Desain variasi yaiku milih conto sing padha lan ngowahi lan nambah kanthi basis ora ngrusak prinsip dhasar lan fitur struktural desain asli. Nalika desain variasi ditindakake, syarat pangguna utawa tugas desain diurai dhisik kanggo entuk prinsip fungsional dhasar lan paramèter kinerja dhasar produk. Miturut algoritma -definite, paramèter kinerja dhasar iki cocog karo paramèter ing tabel properti transaksi, lan conto sing paling padha ditelusuri saka perpustakaan conto. Ekstrak conto sing padha, deleng asil pitungan optimasi, lan modifikasi conto kasebut miturut syarat pangguna kanthi basis iki.

Ing proses modifikasi, bisa dadi bagean prasaja saka modifikasi ukuran, lan struktur persis padha, kang belongs kanggo owah-owahan saka specifications produk, bisa temen maujud liwat model part parametrik uga owah-owahan saka model produk. , Ing wektu iki owah-owahan lokal saka struktur produk, ing wektu sing padha ukuran uga bisa ngganti, iki bakal temen maujud dening kombinasi stabil saka bagean ing sisih nyata. Nalika wangun struktural utawa ukuran geometris saka bagean diganti, kabèh Déwan uga diganti karo owah-owahan saka bagean, amarga ana ora mung hubungan sambungan dimensi antarane bagean, nanging uga didhelikake majelis constraint hubungan (kalebu hubungan posisi, hubungan sambungan, gerakan. hubungan, etc.), lan model perakitan ora dirusak ing wektu iki.

Ing proses variasi, hubungan perakitan dhasar lan watesan perakitan model perakitan kudu digatekake dhisik, lan kinerja perakitan saka perakitan sing diowahi kudu dianalisis bebarengan. Adhedhasar paugeran lan kawruh pangeling-eling, kinerja perakitan kudu dibiji lan diputus. Interaksi manungsa-mesin ditindakake yen perlu, lan aturan lan kawruh terus-terusan ditingkatake liwat fungsi sinau mandiri saka model perakitan, lan pungkasane asil varian dipikolehi. Ing proses analisis kinerja perakitan, sawetara aturan lan kawruh anyar bisa digawe, sing kudu disimpen ing basis aturan perakitan lan basis pengetahuan. Amarga ana uga sawetara prajanjian anyar pasamuwan sesambetan majelis rahasia alangan ing proses variasi, jamur kutukan Déwan bakal saya dianyari, lan variasi sabanjuré bakal deleng model Déwan anyar. Asil saka variasi uga kudu dilebokake ing perpustakaan conto minangka karakter conto anyar.

Sistem desain variasi parametrik bagean semi-trailer minangka piranti lunak kanggo nyadari desain variasi parametrik gambar perakitan sing dikembangake khusus kanggo bagean semi-trailer. Software liwat program basa kanggo netepake alangan Déwan antarane bagéan saka semi-trailer, Enterprises mung kudu input paramèter perlu miturut kabutuhan customer, bisa mimpin dening grafis lunak, final dipunéwahi Déwan drawing output kanggo antarmuka CAD, liwat peralatan printing bisa metu saka drawing engineering kanggo nuntun karya nyata. Mesthine, sadurunge piranti lunak dikembangake, kudu dadi efektifitas biaya, permintaan pasar, skala produksi lan perkiraan biaya, lan analisis kelayakan. Model produk kabeh ing proses variasi uga minangka model dinamis.

Bagean semi-trailer minangka bagean penting ing awak kendaraan, sing kudu nyukupi syarat kinerja saka akeh aspek lan tundhuk karo sawetara peraturan lan standar sing diakoni. Ing sasi, bagean semi-trailer Chinese ing aspek domestik, asring mung mbayar manungsa waé kanggo wangun geometris produk dhewe, toleransi dimensi, lack of konsep produk, mlaku kasunyatan, lingkungan Processing, status materi lan aspèk liyane saka wawasan Integrasi, asil ing sawetara kesalahan ing proses produksi nyoba lokalisasi.

Njupuk produk seri poros saka bagean semi-trailer perusahaan winates minangka conto, saiki, ing proses pembangunan kanthi cepet, perusahaan wis akeh pesenan ing pasar produk, pangguna beda duwe panjaluk beda kanggo produk, lan macem-macem model. lan specifications, supaya riset produk lan kemampuan pangembangan ora bisa tetep munggah. Ing pangembangan produk, amarga lack of aplikasi saka liya technical majeng, karya desain drawing abot, pegawe bola-bali, riset dawa lan siklus pembangunan, desain utamané gumantung ing pengalaman saka perancang, lack of analisis ilmiah, pitungan lan Optimization, desain. kesalahan asring mimpin kanggo modifikasi gambar ing proses Manufaktur, asil ing losses rasah kayata produk sampah lan rework.

Tingkat riset lan pangembangan ing lapangan iki dibandhingake karo negara maju, kudu nindakake riset ilmiah lan pangembangan teknis ing desain lan nggawe bagean utama semi-trailer (kayata lengen klambi, dhukungan, suspensi, jog traksi lan pin traksi, etc.), nambah tingkat technical kita ing desain lan Pabrik bagean semi-trailer.

Saiki, cara desain seri poros perusahaan isih tetep ing pitungan manual, supaya akurasi lan efisiensi desain wis suda banget. Desain poros minangka industri sing paling akeh pengalaman, lan pengalaman lan kawruh sing dikumpulake dening para perancang ing karya jangka panjang nduweni peran penting ing proses desain poros. Senajan teknologi CAX Applied liyane lan liyane wiyar, teknologi CAX isih biasane ing tingkat komputer-dibantu ing saiki, lan iku angel kanggo upgrade teknologi CAX kanggo pangembangan produk kanggo tingkat desain cerdas. Lompatan iki bisa diwujudake liwat intelijen buatan lan kawruh teknik. Mbangun desain otomatis (Knowledge Based Engineering) sistem kanggo entuk. Ing makalah iki, liwat pangembangan piranti lunak desain poros sing dibantu komputer, teknologi desain variasi parameter digabungake menyang proses pemodelan desain otomatis, lan kerangka sistem perakitan otomatis digawe adhedhasar model kasebut. Adhedhasar andharan lan analisis kerangka kasebut, prototipe sistem ditampilake lan proses implementasine.

1. Prinsip dhasar desain varian parametrik

Desain variasi yaiku milih conto sing padha lan ngowahi lan nambah kanthi basis ora ngrusak prinsip dhasar lan fitur struktural desain asli. Nalika desain variasi ditindakake, syarat pangguna utawa tugas desain diurai dhisik kanggo entuk prinsip fungsional dhasar lan paramèter kinerja dhasar produk. Miturut algoritma -definite, paramèter kinerja dhasar iki cocog karo paramèter ing tabel properti transaksi, lan conto sing paling padha ditelusuri saka perpustakaan conto. Ekstrak conto sing padha, deleng asil pitungan optimasi, lan modifikasi conto kasebut miturut syarat pangguna kanthi basis iki.

Ing proses modifikasi, bisa dadi bagean prasaja saka modifikasi ukuran, lan struktur persis padha, kang belongs kanggo owah-owahan saka specifications produk, bisa temen maujud liwat model part parametrik uga owah-owahan saka model produk. , Ing wektu iki owah-owahan lokal saka struktur produk, ing wektu sing padha ukuran uga bisa ngganti, iki bakal temen maujud dening kombinasi stabil saka bagean ing sisih nyata. Nalika wangun struktural utawa ukuran geometris saka bagean diganti, kabèh Déwan uga diganti karo owah-owahan saka bagean, amarga ana ora mung hubungan sambungan dimensi antarane bagean, nanging uga didhelikake majelis constraint hubungan (kalebu hubungan posisi, hubungan sambungan, gerakan. hubungan, etc.), lan model perakitan ora dirusak ing wektu iki.

Ing proses variasi, hubungan perakitan dhasar lan watesan perakitan model perakitan kudu digatekake dhisik, lan kinerja perakitan saka perakitan sing diowahi kudu dianalisis bebarengan. Adhedhasar paugeran lan kawruh pangeling-eling, kinerja perakitan kudu dibiji lan diputus. Interaksi manungsa-mesin ditindakake yen perlu, lan aturan lan kawruh terus-terusan ditingkatake liwat fungsi sinau mandiri saka model perakitan, lan pungkasane asil varian dipikolehi. Ing proses analisis kinerja perakitan, sawetara aturan lan kawruh anyar bisa digawe, sing kudu disimpen ing basis aturan perakitan lan basis pengetahuan. Amarga ana uga sawetara prajanjian anyar pasamuwan sesambetan majelis rahasia alangan ing proses variasi, jamur kutukan Déwan bakal saya dianyari, lan variasi sabanjuré bakal deleng model Déwan anyar. Asil saka variasi uga kudu dilebokake ing perpustakaan conto minangka karakter conto anyar.

Sistem desain variasi parametrik bagean semi-trailer minangka piranti lunak kanggo nyadari desain variasi parametrik gambar perakitan sing dikembangake khusus kanggo bagean semi-trailer. Software liwat program basa kanggo netepake alangan Déwan antarane bagéan saka semi-trailer, Enterprises mung kudu input paramèter perlu miturut kabutuhan customer, bisa mimpin dening grafis lunak, final dipunéwahi Déwan drawing output kanggo antarmuka CAD, liwat peralatan printing bisa metu saka drawing engineering kanggo nuntun karya nyata. Mesthine, sadurunge piranti lunak dikembangake, kudu dadi efektifitas biaya, permintaan pasar, skala produksi lan perkiraan biaya, lan analisis kelayakan. Model produk kabeh ing proses variasi uga minangka model dinamis